Web

2017’de Görmeyi Bekleyebileceğimiz Web Tasarım Eğilimleri

2016’ın sonlarına doğru gelmekteyiz artık. Bu yıl boyunca inanılmaz sayıda web sitesi tasarımı gördük ve 2017’nin web sitesi ve web sitesi tasarımı için ne sakladığını görmek için sabırsızlanıyorum.

2016’nın bizlere şaşırtıcı web sitesi tasarımları getirdiğinden eminiz, ancak yeterince yoğun bir şekilde bakarsak, 2017’de web sitelerine hakim olduğundan emin olduğumuz bazı eğilimleri görmeye başlayabiliriz.

2017’de görmeyi bekleyebileceğimiz 10 web sitesi tasarım eğilimine göz atalım.

İçerik vurgusu

Yan çubuklar, üstbilgiler, afiş reklamları, kenar çubuğu reklamları, harekete geçirici mesajlar, yorumlar, pop-uplar, sosyal medya düğmeleri, kayıt kutuları vb. Gibi web sitelerine yıllarca şeyler ekledik. Bunların hepsi web sitelerini karmakarışık bir hale getirdi ve Bir web sayfasının tümünden dikkat çekerek git gide daha fazla öğrendiğimiz bilgi: içerik vurgusu.

2017’de, web sitelerinin temellere dönmeye ve içeriğe daha fazla önem vermeye başlaması muhtemel. Bunun anlamı, yıllarca eklemiş olduğumuz diğer dikkat bozucu kutucukları kaldırmamız veya sadece onları daha az edindirtmemiz anlamına gelip gelmediği henüz belli değil. Bir web sitesinin kalbine geri dönmek – içerik – yaygınlaşacağına eminim.

Düz tasarımın sonu

Bence düz web tasarımında her şeyin aynı görünmeye başladığı noktasına ulaştık ve tasarımda kişiliğimizi ve yaratıcılığı kaybettik.

Her şeyi uzaklaştırdığınızda, herkesin sahip olduğu şeylerle kalırsınız: birbirlerine benzeyen temel bilgiler.

Benim bakış açımdan, düz tasarım, modern bir skeomorfik tasarım güncellemesinden, herkesin uyguladığı bir tasarım estetiğine dönüştü (Google’ın Materyali düşünün).

Bu nedenle, siteler aynı görünmeye başlıyor ve siteleri birbirinden ayırmıyor.

Tasarımcılar yaratıcılığın bununla beraber bittiğini hissediyorlar, bu yüzden daha farklı bir şey yaratmaları gerektiğini düşünüyorlardı. Bu yüzden düz tasarımın çoğunlukla daha yaratıcı ve benzersiz düzenleri ve tasarımların aleyhine bitirdiğini görüyorum.

Geometrik şekiller, çizgiler ve desenler

 

Hayal gücü olan başlık stilleri

İki tonlu eğim görüntüleri

Animasyonların ve GIF’lerin artan kullanımı

 

Kısayol Diyetleri

Mobil bir toplum olarak, çoğumuz telefonlarımızı kullanarak bilgisayarlarımızdan daha çok web’e eriştiğinden, web tasarımcılar artık gezinmeyi kolaylaştırmaya yönelik genel eğilim web sitelerindeki gezinmeyi görerek ona göre yeniledi.

Tasarımcılar artık aşırı derecede karmaşık ve uzun yolculuklar yerine, gittikçe artan sayıda site, navigasyonunu yaklaşık dört ila beş öğeye kadar basitleştirmeye başlamıştır. Gezinmeyi minimum seviyede tutmak da, ziyaretçilerin sayfadan uzaklaşmaya çalışmak yerine, eldeki niyet üzerinde odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Mikro Etkileşimler

Mikroişlemcilik, bir web sitesi ile etkileşim kurmanın, ince ama güçlü yollarıdır. Bu tür tasarımlarda genellikle gezinimler, tıklama animasyonları, kaydırma efektleri vb. Bulunur.
Her zaman bu tür tasarım unsurlarına sahip tasarımcılar onlara daha fazla zaman harcıyor ve onları bilgilendirici ve daha rafine hale getiriyor.

Muhtemelen en çok kullanılan entegrasyon, bir ziyaretçinin bu mikro etkileşim hareketlerini görmek ve siteyle bu şekilde etkileşim kurmak için imlecini sitenin bir bölümüne taşımasını sağlayan fareyle üzerine gelme / geçiş reklamcılığıdır.

Elle çizilen unsurların artan kullanımı

Belki de web tasarımın trendlerinden farklı bir türü de elle çizilmiş unsurların artan kullanımıdır.
Bu öğeler, yazı tiplerini, simgeleri, grafikleri, düğmeleri ve web sitelerine hoş bir dokunuş getiren diğer öğeleri içeriyor.

Web siteleri hiç bir zaman çizimle ilişkilendirilecek bir araç olmamıştı. Ancak bu elle çekilen unsurların tanıtılması ve ardından çekilmesi, standart tasarım öğelerini kullanmaktan hoş bir değişikliğe sebep olarak daha iyi tepki almaya başladı.

Açılış sayfalarına daha fazla vurgu, bir ana sayfadan daha az ağırlık

İçeriği rafine edip pazara girmeyi ve daha fazlasını paylaşmayı seçtiğimizde, 2017’de, bir ana sayfa tasarımı yerine açılış sayfası tasarımlarında bir artış göreceğiz.
Her web sitesinin bir ana sayfasına ihtiyacı olmakla birlikte, içerik pazarlama yayılırken pazarlamacılar, ziyaretçilerini ve ihtiyaçlarını daha iyi hedeflemek için trafiği doğrudan ayrılmış açılış sayfalarına yönlendirmek isteyeceklerini düşünüyorum.

Mantıklı Olan: İçerik pazarlaması fikri, farkındalığı ve dönüşümleri artırmak ve ziyaretçileri kesinlikle kendileri için tasarlanmış bir sayfaya yönlendirmekten daha iyi bir dönüşüm elde etmek için daha iyi bir yol sağlamaktır.
Bu sayfalar, sitede diğerleri gibi tasarlanmış ve düşünülmüş olacak, ancak ziyaretçiyi daha çok hedefleyecek.

Sonuç Olarak

2017’de bazı harika web siteleri görmeye eminiz ve bu tasarım eğilimleri kesinlikle henüz gelmeyecek en iyi web sitesi tasarımlarından bazılarında görülecektir.

Elde çizilmiş öğelerden çift tonlu resimlere, yaratıcı başlıklardan daha odaklı içerik düzenlerine, mikro etkileşimlerden animasyonlara kadar, bu tasarım trendleri web tasarımına eminim 2017’de hakim olacaktır.

Kaynak

Yazar

Doğucan Güler

Ege Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümünden Mezun Olduktan Sonra İş Hayatıma, Marka İletişimi Ve Pazarlama Desteği Sunmak Adına Birçok Firma İle Tanıştım. Daha İyi Görsel İletişim Anlayışı Ve Kalite Düzeyi Arttırılmış Ürünler Ve Reklamlarını Tasarlamaya Devam Ediyorum.

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp'a Git
💬 Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?