Genel

wp-config dosyanız için 7 ince ayar

7inceayarwordpress

WP-config.php dosyası tüm WordPress kurulumunun belkemiğidir. En önemlisi, bu dosya veritabanı, veritabanı kullanıcıları ve şifreleri ve ev sahibi için değerlerini kaydeder. Aynı zamanda güvenlik ve WordPress web sitelerinin performanslarını işlemek için kullanılır olmuştur.

WP-Config.php dosyam nerede?

Bazılarınız bu soruyu sorabilir. Kurulumsuz halde bu dosyaya sahip olamazsınız.Fakat bu dosya örneğini wp-config-sample.php örnek dosyasını bulabilirsiniz. Bu dosyayı kullanmanız dahilinde, gerçek bir wp-config.php dosyası oluşturabilir, ve daha sonra WordPress kurulumu ile  web sitenizi devam ettirebilirsiniz.Bu otomatik bir süreçtir. FTP kullanarak sunucuya tüm WordPress dosyaları yapıştırın ve yükleyiciyi çalıştırdığınızda,bu sizin veritabanı kimlik sormak ve kök otomatik olarak wp-config dosyası oluşturur.

Bu blog yazısı ile WordPress’inizi daha güçlü yapmak için bu büyük dosya ile ilgili yedi şık püf noktasını anlatacağım.

FTP bağlantı bilgileri nasıl atlanır?

Eklenti yükleme veya WordPress bypass FTP bağlantı bilgileri wp-config.php dosyanızda aşağıdaki satırı ekleyerek yükseltebilirsiniz:

define( 'FS_METHOD', 'direct');

WordPress hata ayıklamayı nasıl etkinleştirilir ?

Sorunları gidermek için, wp-config.php dosyanıza aşağıdaki satırları ekleyerek, WordPress Hata ayıklamayı etkinleştirebilirsiniz :

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
//define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Yukarıdaki kod satırı Webroot arasında wp-content dizinine günlük dosyası oluşturur.

Site ve WordPress URL nasıl değiştirilir?

Site ve WordPress URL wp-config.php aşağıdaki satırları ekleyerek değiştirilebilir:

define('WP_SITEURL', 'http://www.domain.com');
define('WP_HOME', 'http://www.domain.com');

Bu satırlar değeri wp_options tablosunda tanımlamak geçersiz. Çünkü sitenizi yeni URL’ye  geçiriyorsanız, bu yararlıdır. Başka bir yöntem dinamik olarak kullanmak.Bu değerleri  SERVER değişken koyarak kullanmaktır.

define('WP_HOME', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] );
define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] );

Php için nasıl bellek arttırılır (veya azaltılır) ?

Bu püf nokta olan özellik bazı sunucu sistemlerde içinde mevcut iken, WordPress kullanıcıları için hala büyük bir sorundur. PHP bellek Aşağıdaki satırları ekleyerek WordPress uygulaması için arttırabilirsiniz:

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '64M' );

Çöp Kutusu zamanlamasını nasıl düzenlerim?

WordPress içerisinde kullanıcı mesajlarını, sayfaları, yorumları, vs silmek istediğinizde varsayılan olarak, 30 gün sonra onları siler, Çöp kutusuna gönderilir. Bu süreyi değiştirmek için, aşağıdaki satırı ekleyebilirsiniz ve ihtiyacınıza göre gün değerini değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki örnekte, 15 gün için azalmıştır.

define( 'EMPTY_TRASH_DAYS', 15 );

Yukarıdaki örnekte değer olarak 0 (sıfır) sağlayarak tamamen Çöp özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Otomatik güncelleştirmeler nasıl kaldırabilirim?

WordPress 3.7 itibaren ,  Otomatik Güncelleştirmeler tanıtıldı. Varsayılan olarak, küçük çekirdek bültenleri ve çeviri dosyaları güncelleniyor bu sürümde. Wp-config.php aşağıdaki satırları getirerek, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz:

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Otomatik kaydetme aralıkları nasıl ayarlanır?

WordPress düzenleme sonrası oluştururken veya,  otomatik olarak yazılan revizyonları belli aralıkta kaydeder. Otomatik kaydetme aralığı varsayılan değeri aşağıdaki satırı ekleyerek 60 saniye artırılabilir veya azaltılabilir :

define( 'AUTOSAVE_INTERVAL', 180 );

Yazar

Doğucan Güler

Ege Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümünden Mezun Olduktan Sonra İş Hayatıma, Marka İletişimi Ve Pazarlama Desteği Sunmak Adına Birçok Firma İle Tanıştım. Daha İyi Görsel İletişim Anlayışı Ve Kalite Düzeyi Arttırılmış Ürünler Ve Reklamlarını Tasarlamaya Devam Ediyorum.

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp'a Git
💬 Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?